Association Française pour le Production Fourragère

Sommaire

Version française

n°193

31 mars 2008

Prairies, fourrages et impacts sur la qualité de l'eau
(2e partie)

Prix

Prix au n° : 30 € TTC (+ frais de port si envoi express)
Les 2 n° thématiques, 192 + 193 : 56 €


Analyses à l'échelle du système fourrager

3

Impact of the forage system on the quality of the water. Lessons from the Green Dairy project (Raison C., Chambaut H., Le Gall A., Pflimlin A.)

>> Consulter


Analyses à l'échelle du bassin versant

19

Control of the transfer of pesticides and of phosphorus on the scale of the catchment basin of the Fontaine-du-Theil river (Thierry J., Castillon P.)

>> Consulter

35

Modelling the nitrogen flows from the dairying area of the Fontaine-du-Theil river catchment basin (Chambaut H., Bordenave P., Durand P., Fourrié L., Laurent F.)

>> Consulter

51

Study of the factors affecting the transfer of pesticide products to piscicultural ponds in Dombes, a wet continental region associating pastures and arable crops (Vallod D., Chavallard P., Flandin M., Fourrié L., Sarrazin B.)

>> Consulter


Autres thèmes

65

Improving the forage and grain yields and the yield stability of field peas in contrasting Moroccan environments (Benbrahim N., Gaboun F.)

>> Consulter

79

A generic model for the digestibility of grasses from leys and from permanent pastures , set up for the rationalization of the farming practices (Duru M., Cruz P., Theau J.P.)

>> Consulter

103

Composting cattle manure and utilizing it on pastures. A survey of 21 livestock farms in Calvados (Diomard I., Fels E., Labiche M.A.)

>> Consulter

107

Economic efficiency of dairy systems based on grass on sustainable farms (RAD) : a comparison with the RICA farms (Le Rohellec C., Mouchet C.)

>> Consulter


 
168810 visites

Espace Adhérents et abonnés

Email :

Identifiant :



J'ai oublié mes identifiants

Je n'ai pas d'identifiant



Dernière mise à jour le
17/09/2018