15 mars 1977
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A partir des valeurs par département données par les «Tableaux de l'économie française» de l'I.N.S.E.E., on a caractérisé la place de la prairie permanente dans les différentes régions de France. Sont successivement analysés les rapports de la STH, puis de la SFT àla ST et à la SAU, l'importance de la SFA dans la SFT et de la fraction des terres labourées consacrées à l'élevage.Reprenant et ajustant des documents antérieurs sur la répartition des races bovines en France, on a évalué le nombre d'UGBB et d'UGB par département, puis la charge par hectare de SFT.A partir de l'autoconsommation céréalière et de la consommation des déchets de betteraves, on a pu évaluer la productivité de l'herbe et son incidence dans l'alimentation au niveau départemental.Les fréquences des valeurs obtenues, groupées en classes uniformes, et leur répartition spatiale sont discutées.
The place of permanent pastures in the various French regions has been determined from the values recorded by I.N.S.E.E. (Official Statistics Bureau) in its « Charts of the French Economy». Analyses have been done in succession on the ratios of the acreage under permanent grass and of the total forage acreage to the total acreage and to the total agricultural acreage, on the importance of annual forage crop acreage in the tot al forage acreage and on the proportion of arable land devoted to stock-rearing.By collecting and adjusting previous data on the distribution of cattle breeds in France, the number of cattle heads and stock units per « département» has been estimated, and then the stocking density per hectare of total forage area. It has been possible to estimate the productivity of grass and its influence on stock-feeding at the level of the «département» from data on the home use of cereals and sugar beet by-products.There is a discussion of the frequencies of the values thus obtained, after their grouping into uniforms classes, and of their spatial distribution.
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